Olejek eteryczny rozmaryn - 10 ml

Olejek rozmarynowy to produkt pozyskiwany z krzewu rozmarynu. Wykazuje właściwości antyseptyczne, tonizujące, bakteriobójcze, antyreumatyczne, antydepresyjne i rozgrzewające. Łagodzi bóle głowy i objawy zmęczenia. Oddziałuje na układ nerwowy, usprawniające procesy myślowe i zwiększając koncentrację. Wzmacnia układ immunologiczny. Pobudza krążenie, reguluje ciśnienie krwi i stymuluje pracę serca. Ma silne właściwości antyseptyczne, które wykorzystuje się przy infekcjach górnych dróg oddechowych. Pozwala zredukować zaburzenia menstruacyjne i zmniejsza widoczność cellulitu.

Dostępny
6,49 zł
Wysyłka w ciągu 24h

Zobacz także

 

Naturalny olejek eteryczny rozmaryn


Olejek eteryczny szałwiowy

Olejek rozmaryn - właściwości

Olejek rozmarynowy nadaje się do stosowania na skórę, w formie masażu, inhalacji, kąpieli lub płukanek. Jest z powodzeniem stosowany w medycynie i kosmetyce. Wspaniale walczy z infekcjami skóry, trądzikiem i łojotokiem.

Działa pomocniczo w leczeniu infekcji bakteryjnych i wirusowych gardła, zatok, oskrzeli i płuc. Regularne stosowanie olejku rozmarynowego wzmacnia odporność i chroni układ odpornościowy. Ponadto, stosowany w aromaterapii olejek rozmarynowy poprawia samopoczucie i ułatwia zdrowy, relaksujący sen.

Olejek rozmarynowy na włosy polecany jest osobom zmagającym się ze swędzeniem skóry głowy, nadmiernym przetłuszczaniem się włosów i łupieżem. Ze względu na swoje właściwości antyseptyczne olejek oczyszcza skórę głowy, jednocześnie pobudzając krążenie i odżywiając cebulki włosów. Warto pamiętać, że stężony olejek rozmarynowy może podrażniać skórę. Należy stosować go w rozcieńczeniu z wodą, olejem nośnikowym lub jako dodatek do gotowego produktu kosmetycznego. Nie należy spożywać olejku eterycznego z rozmarynu, gdyż może to prowadzić do poparzenia błon śluzowych.

Pochodzenie surowca:  Rozmaryn jest rośliną hodowaną od tysięcy lat. Rośnie licznie w całym basenie Morza Śródziemnego. Nie jest znany dokładny region pochodzenia.

INCI: Rosmarinus Officinalis Leaf Oil

Działanie:  antyseptyczne, rozgrzewające, tonizujące

Zapach: świeży, ziołowy, słodki, delikatnie apteczny

Kolor: przezroczysty do jasnożółtego

Nuta: serca

Zalecana aplikacja: do masażu, do inhalacji, do kąpieli, w dyfuzorze

Przeciwwskazania: Może podrażniać skórę wrażliwą. Nie stosować w przypadku jakichkolwiek ran lub podrażnień. Nieodpowiedni dla dzieci, kobiet w ciąży i w trakcie karmienia piersią.

Pasuje do niego olejek: cytronella, jałowiec, kajeput, majeranek

Masa netto
10 ml
Biolavit
OET-ROZ-10
Brak opini

Klienci którzy zakupili ten produkt kupili również:

Produkt dodany do listy życzeń

Strona korzysta z plików cookie w celu realizacji usług zgodnie z Polityką prywatności. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do cookie w Twojej przeglądarce.